Sivut

tiistai 7. huhtikuuta 2015

Terveisiä konferenssista ”Nursing Research in University of Turku 4th Conference of Reporting Evidence fo Nursing Practice”!


“Viittä vaille valmiit” Terveystieteiden maisterit yhteen koonnut konferenssi kuuluu Turun yliopiston Hoitotieteen laitoksen Tutkimus ja raportointi kurssikokonaisuuteen. Konferenssi oli yhteinen kliiniseen hoitotieteeseen, ikääntyneisiin suuntautuvaan hoitotieteeseen ja hoitotieteen didaktiikkaan suuntautuneille opiskelijoille. Konferenssin suunnittelusta ja toteutuksesta vastasivat opiskelijat itse, mentoreiden (jatko-opiskelijat ja opettajat) tuen turvin.

Konferenssipäivä oli antoisa ja mielenkiintoinen. Suurin osa opiskelijoista esitteli graduunsa liittyviä tutkimuksia. Lisäksi esillä oli työharjoitteluun liittyviä tutkimuksia ja kandidaatin tutkielmia. Aikataulu oli tiukka ja konferenssipäivän aikana esiteltiin yhteensä 37 tutkimusta. Osa esityksistä oli 10 minuutin suullisia esityksiä ja osa 2 minuuttia kestäviä posteriesityksiä. Oman haasteensa päivään toi se, että konferenssin kielenä oli englanti. Päivän loputtua suurin osa oli kuitenkin tyytyväisiä siihen, että päivä oli toteutettu englanninkielisenä ja siitä oli selvitty kunnialla! Jo pelkän konferenssin perusteella voi todeta, että kolme vuotta kestänyt ”harjoittelu” näkyi esityksissä; esiintymisvarmuus, asiantuntijuus ja englannin kielen sujuvuus oli toista luokkaa, kuin opintojen alussa.

Tutkimusaiheet olivat vaihtelevia ja toivat hyvin esiin hoitotieteellisen tutkimuksen koko kirjon. Hoitotyön koulutusta käsittelevät tutkimukset tarkastelivat muun muassa hoitoalan opiskelijoiden kulttuurista ja ammatillista kompetenssia, työharjoittelun ohjaajien ja opettajien välistä kommunikaatiota sekä hoitajien ja terveysalan opettajien täydennyskoulutusta.  Potilaisiin ja terveyteen liittyvä tutkimus kattoi koko ihmiselon kaaren. Tutkimukset käsittelivät muun muassa perhelähtöistä hoitotyötä lasten teho-osastolla, lasten hampaiden hoitoa, raskaudenaikaista tupakointia ja työssäkäyvien ikääntyvien psykososiaalisia riskitekijöitä. Ikääntyneisiin suuntautuva tutkimus oli myös hyvin esillä ja tutkimusta oli aina vanhusten toimintakykyä tukevasta hoitoympäristöstä dementoituneiden vanhusten hengellisyyden tukemisen keinoihin. Hoitotyötä ja hoitajia käsitelleet tutkimukset tarkastelivat muun muassa hoitajien kollegiaalisuutta ja työpaikkakiusaamista sekä hoitoalan johtajien etiikkaa ja päätöksentekoa.

Opiskelijat olivat tyytyväisiä lämminhenkiseen konferenssipäivään. Tämä oli ensimmäinen kerta pitkään aikaan opintojen aikana, jolloin olimme kaikki yhdessä. Hoitotieteen laitoksella opiskellaan paljon pienryhmissä, joita järjestetään aina Helsingissä asti, jolloin tilanteita nähdä opiskelijakavereita, on harvoin. Oli myös erittäin hienoa kuulla muiden tutkimuksista. Jokainen on puurtanut oman tutkimuksensa parissa useita tunteja, päiviä ja kuukausia. Nyt kaikki työ sai arvoisensa huomion, kun sitä pääsi esittelemään muille. Itse pääsin konferenssissa hoitamaan puheenjohtajan tointa yhdessä opiskelijakaverini kanssa. Suoriuduimme tehtävästä hyvin, vaikka matkaan mahtuikin muutama mutka (lue: oppikokemus).

Kirjoittajan tiedot:

Anni Pakarinen

sairaanhoitaja, TtK, ”viittä vaille valmis” TtM, tohtorikoulutettava (Hoitotieteen tohtoriohjelma)

Turun yliopisto, hoitotieteen laitos

s-posti: ankorh@utu.fi
ResearchGate: https://www.researchgate.net/profile/Anni_Pakarinen

2 kommenttia:

  1. Hieno tilaisuus opiskelijoille englannin kielen harjoitteluun!

    VastaaPoista
  2. Onnea kaikille valmistuville!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.